De Sint-Annakapel is van groot belang in Aarle. Deze bevindt zich op een kleine verhoogde brink en er staan fraaie lindebomen omheen.
Het ontstaan van deze kapel berust op een legende volgens welke een zwangere gravin complicaties had zodat voor haar leven werd gevreesd. De graaf beloofde een kapel te bouwen voor de heilige Anna, patrones van aanstaande moeders, indien het leven van moeder en kind zouden worden gered. Aldus geschiedde. Later kwamen mensen er bidden om gespaard te worden van dysenterie en pest. Er waren nog pestepidemieën in 1557 en 1587.
De oorspronkelijke houten kapel moet hier zeker in de eerste helft van de 16e eeuw hebben gestaan. De oorspronkelijke houten kapel werd in 1628 vervangen door een stenen exemplaar, door toedoen van de Bestse priester Joannes Audenhoven. Na in verval te zijn geraakt na 1648 werd ze mogelijk in leem herbouwd. In 1837 kwam er weer een bakstenen gebouwtje. De kapel bevat gebrandschilderde ramen van Cor Donkers en een 18e eeuws beeld van Anna te Drieën. Dit beeld stond tot 1868 in de oude parochiekerk van Best. In 1951 werd de kapel hersteld door kunstschilder Toon Ninaber van Eyben uit Boxtel. Hij maakte ook decoratieve schilderingen in de kapel. Voor de kapel staat een beeld van de heilige Joachim.
Tegenwoordig is de kapel een rijksmonument.
Parochiecentrum gesloten van 23-12-2024 tot 06-01-2025
Pastoraal uurtje - iedere maand op donderdagmiddag vanaf januari 2025
Wensenboom vanaf begin december 2024
Diakenwijding van Berend van de Berg
De Digidulfke uitgave november 2024 is uit